2013. november 7., csütörtök

IMDK FELHÍVÁS

T. Kollegák, Hallgatók!

A 2013 áprilisában, Egerben megrendezett VI. Országos Művészeti Diákköri Konferencián hallgatóink újra kiemelkedő eredményeket értek el.

A különböző kategóriákban őt első, öt második, három harmadik díjat, két különdíjat hoztak el, és újra egy képzős hallgató lett a Pro Arte aranyérem egyik díjazottja.

„A tudományos és művészeti diákköri munka része az Egyetem oktatási, tudományos, illetve művészeti tevékenységének. Az arra vállalkozó, igényes, kiemelkedő képességekkel rendelkező hallgatókat önálló, a kötelező tananyagon túli szakmai, tudományos teljesítményre ösztönzi.”

A következő országos megmérettetés helyszíne Budapest lesz, a Budapesti Kommunikációs Főiskola Művészeti kara, 2015-ban.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem erre a versenyre készülve a 2013/14-es tanévben meghirdeti az Intézményi Művészeti Diákköri Konferenciát.

A 2014/15-ös tanév első félévében a következő tanév versenye zajlik majd le. A beadott munkákat az egyetem oktatói közül felkért zsűri bírálja el.

A zsűri javaslata alapján a két fordulóból jutnak tovább a pályázók, kategóriánként az országos konferenciára.

Nevezéseket az alábbi kategóriákban várunk:

I. Síkbeli művészet
- Festészet
- Képgrafika (egyedi és sokszorosító)
- Tervezőgrafika
- Fotó

II. Térbeli művészet
- Szobrászat
- Installáció
- Szcenika

III. Időbeli művészet
- animáció
- rövidfilm
- multimédia
- intermédia
- v
id

IV. Művészetelmélet
- Művészettörténet, művészetkritika
- Művészetfilozófia és esztétika
- Szakelmélet
- Művészetpedagógia, módszertan

Végzős hallgatók is indulhatnak, mert továbbjutás esetén, úgy értékelődnek, hogy az első fordulón még volt hallgatói jogviszonyuk.

A kategóriánkénti továbbjutók műveit 2014 tavaszán kiállításon tervezzük bemutatni az egyetemen.

Még idén ősszel konzultációs időpontot hirdetünk meg, ahol a verseny menetéről, a tartalmi és formai követelményekről tájékozódhattok.

Bármilyen kérdéssel forduljatok a tanszéki HÖK képviselőhöz, illetve Gaál József IMDK elnökhöz és Romoda Klára IMDK titkárhoz.

Beadás: 2014.02. 10-11. (hétfő-kedd)

A verseny időpontja (a jelentkezők számától függően): 2014.03. 20-21. (csütörtök-péntek), vagy 03.27-28. (csütörtök-péntek)

 

http://www.otdt.hu/hu/cms/otdk/

Nincsenek megjegyzések: