2016. június 13., hétfő

Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíj-pályázat

Kedves Hallgatók!

Mint arról a Neptunon is értesítettünk a hallgatókat, kiírták az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíj-pályázatait, amely jelentős, havi 75.000 Ft, illetve 100.000 Ft-os fontos ösztöndíj elnyerését teszi lehetővé 10 hónapon keresztülA pályázathoz egy az oktatáson túlmutató 1 éves művészeti kutatási programot kell leadni.

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetemről az Alkalmazott látványtervezés alapképzési szak és a Képzőművészet-elmélet alapképzési szak hallgatói Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíjra, az összes többi hallgató a Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíjra pályázhatnak.

(A pályázat letölthető: http://www.kormany.hu/hu/dok?page=2&source=2&type=206#!DocumentBrowse)

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. június 27.

 

A pályázati adminisztráció azonban igen bonyolult: az adatlap kitöltése nem mindenki számára egyértelmű, valamint a hallgatóknakolyan dokumentumokat is csatolniuk kell a pályázathoz, amelyek beszerzése több napot is igénybe vehet:

 

A beszerzendő dokumentumok többek között:

 

·    erkölcsi bizonyítvány (ingyenesen igénylésről infó itt: http://officina.hu/belfoeld/32-erkoelcsi-bizonyitvany-igenylese-ara-hatosagi-erkoelcsi-bizonyitvany-2014)

·    rektori engedély (kiállítási idő: 2 nap)

·    a kutatási program támogatásáról szóló mesteri támogató levél aláírva

·    IMDK, OMDK helyezésekről igazolás. Az igazolás a Tanulmányi Osztálynak és Romoda Klárának címezve kérvényezhető, majd  3 nap múlva átvehető a TO-n

·    igazolás lezárt(!) 2. félévről (csak indexleadás után) a Tanulmányi Osztálytól (kiállítási idő: 2 nap)*

·    igazolás szakkollégiumi részvételről Albert Ádámtól

·    aláírandó nyilatkozat beszerzése a Tanulmányi Osztálytól (Ez a művészeti egyetemeknek egy plusz nyilatkozata, amit az Egyetem készít elő. Nem azonos az EMMI által feltett, a pályázati űrlap részét képező nyilatkozati sablonnal.)

 

* Fehér Ildikó tanárnő távolléte miatta a jelenleg II. éves hallgatók esetében lezárt félévnek a 2014/15-ös tanév tavaszi, valamint a 2015/16-os tanév őszi szemesztere számít. A többieknek a 2015/16-os tanév két aktív lezárt féléve számít.

 

Felhívjuk a pályázni kívánó hallgatók figyelmét, hogy a nyári szünidő miatt a mesterek elérhetősége korlátozott lehet, ezért javasoljuk, hogy a szakkollégiumi igazolást, illetve a mesteri támogatólevelet (amelyet a 2-3 oldalas kutatási program alapján tud kiállítani az oktató) MÉG EZEN A HÉTEN szerezzék be. Az erkölcsi bizonyítvány beszerzését szintén mihamarabb ajánljuk elindítani.

 

A pályázat kitöltésével kapcsolatban Radák Eszter oktatási rektorhelyettes június 16-án, csütörtökön 10.30-kor tájékoztatót tart a Nagyelőadóban, amelyre minden érdeklődő hallgatót várunk!

Nincsenek megjegyzések: