2016. szeptember 28., szerda

„Óbuda – Aquincum, személyes utak egy antik világba”


„Óbuda – Aquincum, személyes utak egy antik világba”
A Magyar Képzőművészeti Egyetem több oktatója: Bukta Imre, Filp Csaba, Gaál József, Horváth Dániel, Kósa János és Szabó Franciska is szerepel a pénteken megnyíló II. Óbudai Képzőművészeti Tárlaton, amelynek kurátora Szurcsik József, az MKE Grafika Tanszékének vezetője.


„A kortárs képzőművészet alkotói a múlt és a jövő találkozópontján a jelen kor kihívásainak kérdéseire kívánnak válaszokat adni a művészetük egyéni nyelvén.
A kiállításon olyan egyéni, személyes művészi megközelítéseket mutatunk be, ame­lyek az antikvitás máig élő, tárgyi emlékeivel és szellemiségével ható vagy talán éppen feledésbe merülő világához kap­csolódnak. Egyéni módokon reflektálnak a központ és a provincia, a teljesség és a periféria, a múlt és jelen, az elmúlás és megmaradás kérdésköreire és még számos sajátos jelenségre, amelyek Aquincumhoz, a hely szelleméhez s Óbudához köthetők. A legkülönbözőbb féle alkotói utak bemutatásának fontos célja az is, hogy ezzel a tematikus és meghívásos ki­állítással egy évente megrendezendő rangos képzőművészeti találkozó hagyományát teremtsük meg a jövőben.”

„Óbuda – Aquincum, személyes utak egy antik világba”
2016. szeptember 30. – november 6 .

Kiállító művészek:
Bakos Ildikó, Baksai József, Bikácsi Daniella, Bohus Zoltán, Bukta Imre, Fehér László, Filp Csaba, Gaál József, Gábor István, Gerber Pál, Horváth Dániel, Jagicza Patrícia, Kótai Tamás, Kósa János, Orosz István, Palkó Tibor, Papageorgiu Andrea, Somody Péter, Sulyok Gabriella, Szabó Ábel, Szabó Franciska, Szemadám György, Szotyory László, Tölg-Molnár Zoltán, Ujházi Péter, Verebes György

A kiállítás-megnyitó időpontja: 2016. szeptember 30., péntek 16:00.h.
Helyszín: ESERNYŐS GALÉRIA, 1033. Budapest, Fő tér 2.
Köszöntőt mond: Bús Balázs, a III. kerület polgármestere
A kiállítást megnyitja: Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművésza Magyar Képzőművészeti Egyetem tanszékvezető docense
zreműködik: Mogyoró Kornél ütős

A kiállítás megtekinthető:
Nyitva: H-Szo: 09:00-21:00, Vas: 10:00-15:00


Nincsenek megjegyzések: