2016. október 23., vasárnap

Sepsiszentgyörgyön kiosztották a 4. Székelyföldi Grafikai Biennále díjait

Sepsiszentgyörgyön kiosztották a 4. Székelyföldi Grafikai Biennále díjait
A döntőbe jutott több mint 300 grafikából a nemzetközi zsűri a Pulzus Art Center díját a Magyar Képzőművészeti Egyetem mesterének, Felsmann Tamásnak ítélte.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem által felajánlott díjat Cristian Aurel Opriș román grafikusművész kapta.
                                                                                                                                                                                          

Negyedik alkalommal rendezték meg a Székelyföldi Grafikai Biennálét Sepsiszentgyörgyön, amelyen a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói és oktatói évek óta nagy sikerrel vesznek részt. A grafika biennálék sorában a sepsiszentgyörgyi rendezvényt Kelet-Európa és Románia legrangosabb művészeti-szakmai eseményéként tartják számon, amelyre jelentős nemzetközi sajtó- és szakmai figyelem fókuszál. A 4. Székelyföldi Grafikai Biennáléra 41 országból 507 képzőművész nevezett be összesen 1238 alkotással. A biennáléra megjelent, 312 reprodukciót tartalmazó katalógus átfogó metszetét mutatja a kortárs grafika legizgalmasabb irányzatainak.

http://grafikaiszemle.ro/wp-content/uploads/2016/10/VAR_5402-grafikai-biennale-2016_vargyasi.jpgIdén a biennále fődíját Kamil Kocurek lengyel grafikusművésznek ítélte a magyar, lengyel és román szakemberekből álló nemzetközi bírálóbizottság.

A nemzetközi zsűri döntése alapján a hat kiosztott díj egyikét, a Pulzus Art Center díját a Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakirányának vezetője, Felsmann Tamás nyerte el „ANTEQUAM INCIPIAS CONSULTA NO1” című munkájával. Gratulálunk!

A Magyar Képzőművészeti Egyetem idén először felajánlott díját (amelynek birtokosa kiállítási lehetőséget kap az Egyetem aulájába), Cristian Aurel Opriș román grafikusművész nyerte „The Daily Lithograph” című művével.

A biennáléról és a díjazottakról további információ:

Nincsenek megjegyzések: