2017. március 5., vasárnap

Szurcsik József tárlatvezetése a Graphics open2 kiállításon


Szurcsik József tárlatvezetése a Graphics open2 kiállításon
2017. március 5., vasárnap 16:00

Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész ezúttal egy idősödő, irigykedő pályatárs kételyeit osztja meg a tárlatvezetésre látogató közönséggel, éppen elviselhető mélységekig hatoló szakmaisággal fűszerezve.
Szurcsik mester sajátos stílusában, tabuk nélkül hívja diskurzusra a GO2 kiállításon szereplő műveket és rá jellemző módon lehengerlő vehemenciával, magas hőfokon adja elő mondandóját.
Szurcsik József egy laza sétára invitálja az érdeklődőket, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében látható Graphics Open2 nemzetközi kiállítás műtárgyai közé.

Mivel ma a kortárs művészi grafika területén éppúgy találkozhatunk rézkarccal, litográfiával, mint videómunkákkal, installációkkal vagy akár grafikai elemeket magukon hordozó használati tárgyakkal, úgy gondoltuk, elkél egy szakavatott kísérő, kinek segítségével közelebb kerülhetünk a jelen kor művészetének jelenségeihez. 

2017. március 5-én, vasárnap 16 órától megtartandó tárlatvezetése során Szurcsik József kísérletet tesz az alkotói magányban megszületett közép európai grafikai művek bemutatására oly módon, hogy a személyesség varázsköpenyéből kibontogatva váljanak láthatóvá, vagy egyáltalán csak érthetővé a mai fiatal generáció művészeinek alkotói szándékai, nyelvezetük pontos logikája vagy a nyomhagyás kortalan indítékai.


HELYSZÍN:
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem
1062 Budapest, Andrássy út 69.

Graphics open2 //

Nincsenek megjegyzések: