2017. április 24., hétfő

Antireklám & MonogramGRAFIKAI MÉDUMOK
Antireklám & Monogram
hallgatói munkák az Aulában
2017. április 1830.

A Grafika Tanszék által meghirdetett Grafikai médiumok tantárgyra rendszeresen kiváló minőségű, nagy számú hallgatói munka készül. A feladatkiírás szemeszterenként változik, így minden alkalommal különböző anyag készül, amelyet az Egyetem évente bemutat az MKE Aulájában.
Az április 18-ától két hétig látható kiállításon az elmúlt két félév tematikáira  Monogram és Antireklám  ­beadott munkákat láthatják a látogatók.

2015/2016-os tanév II. félévében, amelyben a Grafikai médiumokat Monogram címmel hirdetett meg a tanszék, a hallgatóknak saját monogramjukat, pecsétgyűrűjüket, bélyegzőjüket, domborbélyegzőjüket, vízjelüket… kellett megtervezniük,Dürer tipográfiai ötletéből, id. Lucas Cranach fantáziájából vagy Beardsley szecessziós kalligráfiájából merítve inspirációt.
A 2016/2017-es tanév I. szemeszterében a Grafikai médiumok az Antireklám / Culture jamming témájában hirdetett feladatot: a hallgatóknak a klasszikus, mindenki által ismert reklámplakátokat, hirdetéseket, médiaüzeneteket kellett kifordítaniuk eredeti jelentéseiből, és oly módon kellett ezekből saját üzenetet csinálniuk, hogy az eredeti jegyei felismerhetőek maradjanak.


HELYSZÍN:
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Aula
1062 Budapest, Andrássy út 69.
Nyitva tartás: mindennap 10-18 óra

Nincsenek megjegyzések: